Detailní popis zavedení systému kritických bodů HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point)



HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point)

Systém kritických bodů (HACCP) byl vytvořen za účelem minimalizovat riziko potravin a zvýšit jejich bezpečnost.

Výsledkem zavedení systému HACCP je

  • získání konkurenční výhody
  • získání kreditu solidnosti dodavatele
  • stabilizace výrobního procesu
  • snížení rizika ohrožení zdraví spotřebitelů systematickou a preventivní činností
  • zavedení standardního "pořádku v řízení" firmy
  • zvýšení požadavků na kvalifikaci pracovníků
  • kompatibilita systému kritických bodů s praxí v zemích EU
  • rychlé a snadné přizpůsobení se požadavkům EU
  • ověření způsobilosti systému kritických bodů nezávislou třetí stranou

Průběh zavedení systému HACCP

  • vstupní analýza (zmapování stávajících procesů, vymezení systému a jeho procesů)
  • zavedení systému představuje
    • analyzovat nebezpečí rizik vytipováním takových míst v procesech nakládání s potravinami, která by mohla znamenat ohrožení jejich bezpečnosti
    • stanovit kritické body
    • stanovit kritické hodnoty a meze
    • průběžně monitorovat tyto hodnoty a meze a uchovávat záznamy
    • určit nápravná opatření v případech, kdy dojde k porušení správné hygienické praxe

Certifikáty ISO

Neváhejte nás kontaktovat

odkaz na mapy.cz DSCONSULT GROUP s.r.o.
Poděbradova 2017/61
702 00 Moravská Ostrava
telefon: +420 603 277 576
e-mail: info@dsconsult.cz

Můžete také zobrazit kompletní kontakty, nebo zde vložte telefon či e-mail a my se Vám ozveme:


Vybráno z referencí

PEN – COM s.r.o.

PEN – COM s.r.o.
akvizice, projekce a výstavba