HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point)
Systém kritických bodů (HACCP) byl vytvořen za účelem minimalizovat riziko potravin a zvýšit jejich bezpečnost.
Výsledkem zavedení systému HACCP je
- získání konkurenční výhody
- získání kreditu solidnosti dodavatele
- stabilizace výrobního procesu
- snížení rizika ohrožení zdraví spotřebitelů systematickou a preventivní činností
- zavedení standardního "pořádku v řízení" firmy
- zvýšení požadavků na kvalifikaci pracovníků
- kompatibilita systému kritických bodů s praxí v zemích EU
- rychlé a snadné přizpůsobení se požadavkům EU
- ověření způsobilosti systému kritických bodů nezávislou třetí stranou
Průběh zavedení systému HACCP
- vstupní analýza (zmapování stávajících procesů, vymezení systému a jeho procesů)
-
zavedení systému představuje
- analyzovat nebezpečí rizik vytipováním takových míst v procesech nakládání s potravinami, která by mohla znamenat ohrožení jejich bezpečnosti
- stanovit kritické body
- stanovit kritické hodnoty a meze
- průběžně monitorovat tyto hodnoty a meze a uchovávat záznamy
- určit nápravná opatření v případech, kdy dojde k porušení správné hygienické praxe
Neváhejte nás kontaktovat
DSCONSULT GROUP s.r.o.
Poděbradova 2017/61
702 00 Moravská Ostrava
telefon: +420 603 277 576
e-mail: info@dsconsult.cz
Můžete také zobrazit kompletní kontakty, nebo zde vložte telefon či e-mail a my se Vám ozveme:
Přejít na: Začátek stránky | Úvodní strana | Profil | Nabídka služeb | Reference | Poptávka | Kontakt
Copyright © 2011 DSCONSULT GROUP s.r.o., všechna práva vyhrazena.
Výroba stránek © 2011 Top Digital Group s.r.o. - prohlášení přístupnosti, mapa webu.
Pomáháme potřebným: